Header

Natuursteen

Natuursteen is uniek en tijdloos. Daarnaast is natuursteen duurzaam en het verveelt nooit, elke steen is weer anders. Elk stuk wordt apart gezaagd uit een groeve, ergens in de wereld. De steen is er in tienduizenden jaren tijd gevormd onder grote druk. Soms zie je zelfs aardlagen in natuursteen terugkomen. In natuursteen laten planten, schelpen, takjes, insecten er hun sporen in na. De vindplaats van natuursteen bepaalt de kleur, de hardheid en het patroon. Geen natuurstenen vloer is daarom hetzelfde, zelfs niet het kleinste stukje steen. Dit maakt het zo bijzonder.


Strak of antiek

Alle natuursteen kan worden afgewerkt op vele verschillende manieren. Enkele manieren zijn:
✓ Glanzend gepolijst natuursteen
✓ Geborsteld natuursteen
✓ Natuursteen met leather-look
✓ Gehamerd of gezandstraald natuursteen voor een ruwere textuur
✓ Gezoet natuursteen voor een gladde ei-glans

Ook de afwerking van de randen kan behoorlijk verschillen. Hierbij is de keuze uit kaarsrecht, met facet of getrommeld voor een antiek effect. Zo past een natuurstenen vloer altijd in elke woonstijl.
Kom langs in onze showroom, bekijk de mooie natuursteenvloeren op de vloer geshowd en laat u uitgebreid informeren over de voordelen en nadelen van natuursteen.

Onderhoud van een natuursteen vloer

Wij beschikken ook over een uitgebreid assortiment schoonmaak- en onderhoudsproducten. Hierbij is het belangrijk dat u zuurvrije schoonmaakmiddelen gebruikt. Uiteraard kunt u voor het grove vuil een stofzuiger gebruiken. Wanneer onderhoudsproducten niet het juiste effect brengt, kunt u natuursteen ook laten renoveren, schuren/slijpen, polijsten, kristalliseren en impregneren.
Onze tip: vermijd bij het reinigen om te veel water te gebruiken. Overmatig gebruik van water kan via de voegen en plinten naar binnen dringen.
Soms wordt gezegd dat een vloer van natuursteen het beste kan worden schoongemaakt met groene zeep. Dit raden wij niet aan aangezien groene zeep een vettige laag kan achterlaten op de vloer. Ditzelfde geldt voor bijenwas. Hierdoor kan de vloer extreem glad worden met uitglijden tot gevolg. In onze showroom geven wij u advies op maat.

Marmer, Hardsteen & travertin 

Marmer, kalksteen, travertin en hardsteen zijn de zachtere, poreuze soorten natuursteen. Dit soort steen bestaat in alle kleurschakeringen, van zwart via grijs naar stralend wit en zachte zandkleuren en allerlei uitbundige kleuren blauw, geel, groen en rood. Travertin heeft karakteristieke gaatjes, ontstaan door afgestorven plantresten. Als je het trommelt, krijg je een prachtig antiek, doorleefd effect. Het zwart-blauwe en grijze Belgisch hardsteen zie je veel in landelijke keukens en grote oppervlakken.

Basalt & Graniet

Basalt en graniet zijn vulkanische gesteentes. Basalt is hard, meestal grijs tot zwart en komt goed tot zijn recht in een modern, design of trendy interieur. Graniet, de hardste steensoort, wordt in veel meer kleuren gewonnen dan basalt. De meeste granieten vloeren zijn gezoet of hoogglanzend afgewerkt. Een perfecte vloer voor in de keuken of woonkamer, maar graniet geeft ook allure aan een zakelijke omgeving.

Leisteen & Kwartsiet

Leisteen en kwartsiet zijn hardere steensoorten. Ze worden niet gezaagd, maar gespleten, waardoor leiplaten van nature een oppervlak met reliëf hebben. Niet in alle leisteenvloeren zie je dat terug, want de platen kunnen op alle manieren worden afgewerkt: geborsteld, gezoet of zelfs hoogglanzend. Leisteen is er in effen en levendig gevlamde varianten. De meest kostbare en hardste leisteen komt uit Noorwegen. Tegelijkertijd is het een van de mooiste soorten.

belgisch-hardsteen
Perlato antic gezoet
Stonepanels
Natuurstenen kotah blauw
Natuurtegel Olivian black
mistic black tegels 60x60